Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Súlyos allergiás roham esetén életet ment az időben beadott adrenalin injekció.

  Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester javaslatára Belváros Önkormányzata a fenntartásában és működtetésében levő gyermekintézményeknek, a Belvárosi Közösségi Tér és az Akadémia utcai gyermek háziorvosi rendelő számára adrenalin injekciót adományozott – számolt be Balogh-Madár Emese alpolgármester a Bástya utcai óvodában, ahol a BLESZ szakemberei oktatás keretében adták át az allergiás reakció esetén életet mentő fecskendőt.   Súlyos allergiás roham esetén életet ment az időben beadott adrenalin injekció. Ennek kerületi gyermekintézményekbe való elhelyezéséről döntött február elején Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester javaslatára a képviselő-testület. Az injekciót a BLESZ szakemberei által tartott anafilaxiás oktatás keretében adták át a Bástya Óvodában Kökény Anikó intézményvezetőnek február 24-én.   Bádi Anikó, a BLESZ ápolási igazgatója egy próbakészülék segítségével, Szerepi Olga védőnő videós bemutató keretében tartott előadást. - Az anafilaxiás sokk egy túlérzékenységi reakció, melynek során az ember immunrendszere valamiért túl érzékenyen reagál egy allergénre. Kialakulásának oka nem ismert, ahogy az sem, hogy milyen életkorban jöhet elő. A sokk a légzés és a keringés összeomlásával jár, tehát sürgős beavatkozás szükséges – mutatott rá a védőnő. Hozzátette: allergének lehetnek a rovarcsípés, egyes gyógyszerek, ételallergiánál pedig leggyakrabban a mogyoró és a tengeri herkentyűk. Bádi Anikó elmondta: az adrenalin injekció használata könnyű, melyet a gyermek combjának külső felébe kell beadni és 8-10 másodpercig kell bent hagyni. - Sajnálatos eset történt idén januárban Újpesten, amikor egy heves allergiás reakció egy kisfiú életét követelte. Ha kéznél lett volna egy ilyen készítmény, nem történik meg a tragédia. Ezért Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester képviselő-testületi javaslatára önkormányzati működtetésű és/vagy fenntartású gyermekintézménybe kerül adrenalin injekció. Adja Isten, hogy ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor legyen mihez nyúlnia az ott dolgozóknak – magyarázta Balogh-Madár Emese alpolgármester. - Nagyon örültünk a kezdeményezésnek, már csak azért is, mert ez egyfajta biztonságérzetet ad számunkra is. Nagyon hasznos dolog, hiszen életet tudunk vele menteni – mondta Lazor Szabina, az óvoda vezetőhelyettese. Ingyenes injekció a jogosult belvárosi családoknak Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester javaslatára olyan előterjesztésen dolgozik Belváros Önkormányzata, hogy az V. kerületben élő, gyermeket nevelő családokat segítő oltások költségeinek átvállalása mellett az adrenalin injekciót is ingyen megkaphassák az arra jogosultak. Így azok a Belvárosban lakó családok is részesülhetnek az életet mentő segítségben, akiknek gyermekei nem V. kerületi intézménybe járnak, de anafilaxiás betegséggel küzdenek.

(facebook.com/maibelvarosujsag)

Még több hír a Belvárosból

A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...
A nyáron költözködtek, rendezkedtek, szeptember elsején pedig kinyíltak a Molnár Antal Zeneiskola Damjanich utca 4. szám alatt levő új épületének kapui a beiratkozó gyerekek előtt is.
Belváros Önkormányzata fontosnak tartja a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést, a méltányosságot támogató programokat.
A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt célja a kerület gyerekbarát fejlesztése, melynek központi programja a józsefvárosi óvodák befogadóbbá, modernebbé tétele.
Egyes előadásokat 200 forintért lehet megnézni a következő évadban is
A terézvárosi önkormányzat Zöld Terézvárosért névvel új díjat alapított.
Belváros Önkormányzatának kiemelten fontos, hogy a kerületben élők biztonságát szavatolja. Éppen ezért lakossági kérésre fekvőrendőr kihelyezéséről döntöttek a József nádor téren.
Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Augusztus 30, 16.00. , Szűz utca 2.
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon
Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása
A köztéri falfestményekre sokak szerint szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk.
Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.
Felhívás pályázati lehetőségre.

A címlapról

Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech