Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

 

Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődtek a nagyobb felújítások a fővárosban.

  A felújítások miatt június közepétől az M3-as metró augusztus közepéig minden nap csak az északi szakaszon, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekedik, továbbá négy hétig a teljes vonalon nem jár a 2-es és a 2M villamos. A korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).   Az M3-as metró szerelvényei június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig minden nap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbuszok közlekedése érdekében az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat a már meglévők mellett, ezért az autóval közlekedőknek megváltozott forgalmi rendre kell készülniük.   Változik a 2-es és a 2M villamos közlekedése is: vágányfelújítás, illetve a Széchenyi Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június 20-a, hétfő és július 17-e között a villamosok nem közlekednek, helyettük a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között, a pesti alsó rakparton pótló autóbuszok járnak a villamosok vonalát követve. Két helyszínen ideiglenes buszmegállókat alakítanak ki: az id. Antall József rakparton északi irányban, valamint a Garibaldi utcában a Nádor utca előtt. Villamosvágány-felújítás a Balassi Bálint utcában   A Vasútépítő Zrt. a BKV Zrt. megbízásából a Balassi Bálint utcában (a Jászai Mari tér és a Markó utca közötti szakaszon) vágányfelújítási munkát végez június 20-án reggeltől július 17-én estig. A munkavégzés alatt a Balassi Bálint utca a Balaton utca és a Markó utca közötti szakasza a közforgalmú közlekedés előtt zárva lesz, gépjárművekkel ezen a szakaszon a parkolás nem lehetséges. Az itt maradó gépjárműveket elszállíttatják – olvasható a lakossági közleményben.   A tájékoztató szerint a Markó utcai csomópontot nem érinti a felújítás, a Stollár Béla utca zsákutca lesz a Falk Miksa utcától, a Balaton utca forgalma félpályás útlezárás mellett haladhat. A kivitelezés ideje alatt (előfordul, hogy hétvégén is) a területen teherautókkal, nagy teljesítményű gépekkel dolgoznak. Az estleges zajokért és kellemetlenségekért a környéken élők megértését kéri a kivitelező.   • a Kossuth Lajos tér felé a Soroksári út – Közraktár utca – alsó rakpart (Salkaházi Sára rakpart – pesti alsó rakpart, részben a villamos vágányokon – Jane Haining rakpart – id. Antall József rakpart) – Garibaldi utca útvonalon, • a Közvágóhíd felé a Nádor utca – József Attila utca – Széchenyi István tér – Apáczai Csere János utca – alsó rakpart (pesti alsó rakpart – Salkaházi Sára rakpart) – Közraktár utca – Soroksári út útvonalon haladnak.   Két helyszínen ideiglenes buszmegállókat alakítanak ki: • az id. Antall József rakparton északi irányban, valamint • a Garibaldi utcában a Nádor utca elött.

 

(www.facebook.com/maibelvarosujsag)

Még több hír a Belvárosból

A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...
A nyáron költözködtek, rendezkedtek, szeptember elsején pedig kinyíltak a Molnár Antal Zeneiskola Damjanich utca 4. szám alatt levő új épületének kapui a beiratkozó gyerekek előtt is.
Belváros Önkormányzata fontosnak tartja a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést, a méltányosságot támogató programokat.
A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt célja a kerület gyerekbarát fejlesztése, melynek központi programja a józsefvárosi óvodák befogadóbbá, modernebbé tétele.
Egyes előadásokat 200 forintért lehet megnézni a következő évadban is
A terézvárosi önkormányzat Zöld Terézvárosért névvel új díjat alapított.
Belváros Önkormányzatának kiemelten fontos, hogy a kerületben élők biztonságát szavatolja. Éppen ezért lakossági kérésre fekvőrendőr kihelyezéséről döntöttek a József nádor téren.
Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Augusztus 30, 16.00. , Szűz utca 2.
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon
Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása
A köztéri falfestményekre sokak szerint szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk.
Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.
Felhívás pályázati lehetőségre.

A címlapról

Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech