Bántalmazás, garázdaság – hétfőn este a Fáklya közösség tagjai filmet néztek a Kesztyűgyárban, majd beszélgetni kezdtek, de ismeretlenek rájuk rontottak, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki.

Hétfőn este nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a Kesztyűgyárhoz. A történtekről az önkormányzat a következő közleményt adta ki:

„Június 10-én, hétfőn kora este a Kesztyűgyár Közösségi Házban a Fáklya közösség filmvetítést és workshopot tartott, amelyre a Kesztyűgyár Közösségi Háztól bérelt termet.

A terembérlők már a kezdéshez készültek, amikor 5-6 fő kapucnis, fekete ruhába öltözött férfi berontott, és megtámadta a bent tartózkodó fiatalokat. Voltak, akiket lökdöstek, ütlegeltek, székeket dobáltak, és összetörték a projektort. A Kesztyűgyár munkatársai közbelépésének hatására a támadók elhagyták a helyszínt. A programon lévő fiatalok közül hárman megsérültek. A Kesztyűgyár munkatársai azonnal mentőt és rendőrt hívtak. A sérültek közül 1 főt bevittek a kórházba megfigyelésre, 2 főt helyben elláttak a mentősök. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésük érdekében nyomozócsoportot hozott létre.

A Kesztyűgyár Közösségi Ház környékén a rendőrség és a közterület-felügyelet is megerősített létszámban van jelen.”

Lapunk is a fentiekről értesült – úgy tudjuk a fáklyásokat szélsőjobboldaliak támadták meg. A Fáklya közösség szélsőbaloldali, kommunista közösség, az eseményt így hirdették meg a Facebookon: „Jövő hétfőn (jún. 10.) a Mátyás téri Kesztyűgyárban közösen megnézzük nemzetközi szervezetünk, a Forradalmi Kommunista Internacionálé alakuló konferenciáját. Köszönjük az eddigi jelentkezéseket!
Aki szeretne előre készülni, annak nagyon ajánljuk az internacionálé kiáltványt, ami egyelőre angolul (és sok más további nyelven) olvasható, de hamarosan közzé tesszük a magyar fordításunkat is. És továbbra is várjuk a regisztrációkat, töltsük meg hétfőn este kommunistákkal a Kesztyűgyárat!”

A rendőrség a következő információt küldte el lapunknak: 2024. június 10-én 17 óra 52 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest VIII. kerületében a Mátyás téren lévő közösségi házba egy többfős társaság bement, ott berendezési tárgyakat rongáltak meg, és egy, az ottani rendezvényen résztvevő férfit bántalmaztak, aki könnyű sérülést szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésük érdekében nyomozócsoportot hozott létre.

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

Még több hír a Belvárosból

Hiába a döglesztő hőség, a Kesztyűgyár által szervezett kerületi tábor dübörög, hétről hétre egyre több a résztvevője. Ennek oka nemcsak az igen méltányos ár, de a színes programválaszték is. Idén...
A 38 fokos hőség ellenére is sokan voltak hétfőn a Király utcai idősek nappali klubjában, ahol a Dohány utcáról tartott az erzsébetvárosi önkormányzat közösségi egyeztetést.
Május végén volt nyolcvanéves, ha a diákéveket is beleszámoljuk, hatvan éve van a pályán, közel negyven éve a VI. kerületben él, és négy éven át igazgatott is terézvárosi színházat. Kossuth-,...
A BKK társadalmi egyeztetést kezdeményezett a fővárosi közbringa-rendszerről, mert indul a Bubi 3.0, a következő fejlesztési fokozat – egy kicsit nyögvenyelős teszt kitöltésével segíthet a cégnek.
Belváros Önkormányzata a tanévkezdésre füzetcsomaggal és POKET zsebkönyvvel ajándékozza meg a Belvárosban élő általános iskolai tanulókat.
A korábban lesajnált lakótelepek, a panellakások már régóta az ingatlanpiac egyik legmegbízhatóbb szegmensét jelentik, amelyek átlagértéke 2024-re is az inflációt messze meghaladva nőtt.
A legpestibb utca legkirályibb napja 7. hó 7-én, Erzsébetváros és Terézváros közös szervezésében a Király utcában, az Anker-közben és az Asbóth utcában minden korosztálynak kínált programokat.
Az Opera mögött, a Hajós utcában bukkantunk rá az Erdei Fagyizóra, ahol természetes hozzávalókból, minden adalék, íz- és színfokozó nélkül készült finomságok idézik meg a nagyi házi süteményeinek...
Befejeződött a Krúdy utca és a Mária utca felújítása, csütörtöktől újra teljes hosszában átjárható lesz mindkettő. A megújult utcákon örömsétával egybekötött ünnepélyes átadót tartanak.
A Magyar Posta arról értesítette az önkormányzatot, hogy a Garay Centerben vállalkozói formában működtetett postai szolgáltatás megszűnik.
A Ludovikán rendezett olimpiai selejtezőn volt lehetőségük a sportolóknak megszerezni a párizsi kvótát, de nem tudtak élni vele.
Idén Dr. Miklós Anna gyermekgyógyász vette át a kitüntetést Niedermüller Pétertől. A doktornő több mint 45 esztendeje gyógyít a kerületben házi gyermekorvosként.
Árnyékolás, borostyánfalak, fák és padok - itt a meleg, a főváros segít átvészelni. A FŐKERT hűsítő szigeteket helyezett ki a kánikula miatt a Baross téren a Keleti pályaudvarnál – írja a Nyolckert....
Hétköznapi pletykák, korszakalkotó felfedezések, történelmi párhuzamok nyomába eredhettek a látogatók a Róth Miksa Emlékházban június 22-én délutántól éjszakába nyúlóan. Róth Miksa halálának 80....
Karbantartás miatt változik a tömegközlekedés a Közvágóhíd és a Boráros tér között a következő júniusi hétvégéken.
Június 9-én lezajlottak a választások, de köztereinket még mindig rengeteg választási plakát csúfítja el.
Erzsébetváros utcáiról és parkjaiból 3 ütemben elszállítjuk az utcabútorokat, amelyek azt követően 3 hét múlva megújulva térnek vissza a megszokott helyükre. A felújítási munkálatok augusztus 31-ig...
„Továbbra is tartanunk kell azt a tempót, amit eddig diktáltunk Budapestnek. És ennek érdekében frissíteni kell a tudásunkat, a gondolatainkat, fejleszteni magunkat” – mondta Soproni Tamás annak...

A címlapról

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek...
A tavaly mintegy 47 ezer látogatót vonzó MCC Feszt idén is számos...
A debreceni nemzetközi repülőtér várhatóan július 18-án csütörtökön,...
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet...
Újra a Móricz Zsigmond körtérig jár a 6-os villamos – közölte a...
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.