A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára. 

Bridge-ösztöndíjasaink tandíjmentesen végezhetik el a Milestone nemzetközileg is elismert angol nyelvű oktatási programját, ahonnan az elmúlt 10 évben a világ 100 legjobb felsőoktatási intézményei közé, így például Cambridge-be, a Harvard-ra, a St Andrews-ra, a Science Po-ra vagy az ETH Zürich-re vezetett az út megannyi magyar diák számára.
 
Az ösztöndíj stabil alapot és perspektívát nyújt azoknak a diákoknak, akik a jövő formálói szeretnének lenni a szakmai tudományos szférában, a társadalmi cselekvés területén, vagy akár az üzleti életben. A Bridge-ösztöndíjról az alábbi linken tudnak többet megtudni:

https://milestone-institute.org/tuition-fees-financial-aid/#bridge-scholarships

Elsősorban olyan különösen rászoruló és/vagy roma diákok jelentkezését várjuk, akik: 

- 2022/2023-as tanévben fejezik be a 7-11. osztályt (ideértve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamait is);
- kiemelkedő potenciált mutatnak a következő területek valamelyikén: tanulmányok, művészetek, közösségvezetés.
- angol nyelvtudása eléri a középszintet (nyelvvizsga nem szükséges); 
- tanulmányi átlaga (a magatartás és szorgalom jegyeket nem számítva) legalább 4,0; 

 

A pályázati jogosultságról és bírálati szempontokról az alábbi linken olvasható további részletes információ:

https://milestone-institute.org/wp-content/uploads/2022/10/2023-24_Bridge_osztondij_palyazati_jogosultsag.pdf


Amennyiben szeretné jobban megismerni, hogy mit is nyújt a Bridge-ösztöndíj a diákjainknak és milyen sikereket érhetnek el a Milestone-ban eltöltött idő alatt, olvassák el interjúnkat Csorba Leilával itt:

https://bit.ly/3U4pH2d

 

Kérjük, lehetőség szerint ossza meg a felhívást azokkal a diákokkal, vagy szüleikkel, illetve gondviselőikkel, akik pályázhatnak az ösztöndíjra a fentebb leírtak alapján. 
 
Jelentkezési határidő: 2023. március 5., vasárnap 23:59.
 
Felmerülő kérdés esetén Márton Annához tud fordulni, az alábbi elérhetőségen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma–1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
A tavaly mintegy 47 ezer látogatót vonzó MCC Feszt idén is számos programot kínál a tartalmas kikapcsolódásra: a Mathias Corvinus Collegium (MCC), mint a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó...
A biztonságtechnika világában a rádiós riasztórendszerek egyre népszerűbbé válnak, és nem véletlenül. Ahhoz, hogy megbizonyosodjunk ezeknek a hatékonyságáról és előnyeiről, érdemes meghallgatni...
A debreceni nemzetközi repülőtér várhatóan július 18-án csütörtökön, helyi idő szerint éjjel nulla óra harminc perctől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat – közölte a...
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. kedd éjfélig tíz, szerda éjfélig pedig három vármegyére a hőség miatt. Jelezték azt is: kedden az egész országban nagyon erős...
Újra a Móricz Zsigmond körtérig jár a 6-os villamos – közölte a Budapesti Közlekedési Központ hétfő délelőtt a Facebook-oldalán.
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. tizenöt vármegyére szombat éjfélig: az érintett vármegyékben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.
Az elmúlt napokban tapasztalható és a hétvégéig is kitartó kánikula a fiatalok és az idősebbek szervezetét egyaránt megterheli. Sok folyadék fogyasztása mellett védekezni kell az extrém meleg ellen,...
A kormány háborús időkben is megvédi a családtámogatásokat, ezért döntött úgy, hogy két évvel meghosszabbítja a 2019. július 1. és 2021. június 30. között felvett babaváró kölcsönök gyermekvállalási...
Idén nyáron már másodjára van érvényben a vörös kód a nagy meleg miatt – közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

A címlapról

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek...
A tavaly mintegy 47 ezer látogatót vonzó MCC Feszt idén is számos...
A debreceni nemzetközi repülőtér várhatóan július 18-án csütörtökön,...
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet...
Újra a Móricz Zsigmond körtérig jár a 6-os villamos – közölte a...
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.