hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

Még több hír Budáról

Itt a nyár és a szünidő azt is jelenti, gondoskodni kell az iskolából, óvodából pár hétre kikerülő csemeték szórakoztatásáról. De nem mindegy hogyan! Többek között erre hívta fel a figyelmet a Mit...
A műanyagmentes július mottója is figyelmeztethet minket arra, hogy már egy kis odafigyeléssel is jelentősen csökkenthetjük környezetünkben a műanyag hulladék mennyiségét.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megbízásából folyamatosan végzik a kátyúk, a megkopott útfelületek és járdák javítását, valamint a földutak karbantartását a harmadik kerületben.
Tizenhatodik alkalommal döntheti el a közönség, hogy ki kapja meg a színházszakma egyik legnívósabb elismerését, a Kaszás Attila-díjat. Az idei jelöltekre, Balla Eszterre (6SZÍN társulat), Ecsedi...
Július 8-án kezdődik a Feneketlen tavi játszótér felújítása! A játszótér a felújítás alatt zárva tart.
Akkor van jól, ha tanár és diák kölcsönös bizalommal van egymás iránt. A Pitypang Utcai Általános Iskola Erasmus+ programja megvalósításáért Erasmus+ Nívódíjban részesült.
Kovács Péter meseillusztrációiból látható tárlat a Klebelsberg Kultúrkúriában, Pál utcai fiúk és a többiek címmel.
Július elsején ünnepeljük Semmelweis Ignác Fülöp születésnapját, amely egyben a magyar egészségügy napja is: a hazai orvoslás és betegápolás legjelesebb napja.
Péntektől látogatható újra a fővárosiak közkedvelt fürdőhelye, a Római-parti Plázs, amely augusztus 20-ig várja a strandolni vágyókat.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézete és a Hegyvidéki Önkormányzat minden évben meghirdeti az Árkay-pályázatot, illetve az Árkay-díjjal ismeri el a legjobbnak ítélt diplomamunkát....
A kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja kezdeményezőinek célja, hogy fokozottan irányítsuk figyelmünket a szerhasználat veszélyeire és az illegális drogkereskedelem elleni harc...
Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2024. 06. 29-én a Békásmegyeri Közösségi Ház kertjében a Nemzetiségek Fesztiváljára. Izgalmas, sokszínű programokkal készülnek nemzetiségi önkormányzataink.
A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a...
Meghibásodott a Pethe Ferenc téri páraszökőkút, így az jelenleg nem üzemel. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat dolgozik a hiba elhárításán, kérjük lakosaink megértő türelmét!
A felfestett, önkormányzat logójával ellátott parkolóhelyeket a hét minden napján, 18:00 és 07:00 óra között a lakossági várakozási hozzájárulással rendelkező gépjárművek használhatják.
Elkészült a gépészetileg teljesen felújított Római téri szökőkút, amelynek üzemideje minden nap reggel 8:00-tól este 20:00 óráig tart. A várható kánikula miatt munkatársaink megkezdték a párakapuk...
Június 13-án a magyar védőnői hivatást és a védőnőket ünnepeljük. Évről évre örömmel köszönjük meg a munkájukat. Idén is köszönetet mondunk, ám hálánkhoz a veszteség fájó érzése társul: 2023. július...
A 2024. évi helyi önkormányzati választás XII. kerületi eredményei a következők. A polgármester-választás során leadott érvényes szavazatok száma 30 058. A szavazatok eloszlása:

A címlapról

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek...
A tavaly mintegy 47 ezer látogatót vonzó MCC Feszt idén is számos...
A debreceni nemzetközi repülőtér várhatóan július 18-án csütörtökön,...
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet...
Újra a Móricz Zsigmond körtérig jár a 6-os villamos – közölte a...
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.