Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Időtlen rend címen írt felnőtteknek szóló fantasy regényt Téti István, akit eddig gyerekkönyveiről ismerhettünk. Ez a történet a műfaja ellenére is emberi és valóságos. A kötet igazi tanmese az emberi képességekről és korlátokról, a döntés hatalmáról, valamint a társadalmi rendszerekben rejlő kihasználatlan lehetőségekről is. A történetben felbukkanó témák pedig nem is lehetnének aktuálisabbak.

“Hogy ne áruljak zsákbamacskát: ebben a könyvben minden megtalálható, ami magát az embert jellemzi. Véres harcok, aljasság, elnyomás, szerelem és szenvedély, mély filozófiai eszmefuttatások, számos drámai vagy épp magasztos pillanat, némi politikával, lélektannal és társadalmi kórképpel fűszerezve. Meg persze sok-sok rejtély, meglepetés az utolsó utáni pillanatig. Egy olyan könyvet szerettem volna letenni az asztalra, ami egyedi, szórakoztató és elgondolkodtató. Hogy sikerrel jártam-e, azt döntsék el az olvasók” - zárja Téti István.


Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van

Megjelent az írónő második könyve.

Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.

Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Egy ügyvédi éjszakázás keltette életre Horváth M. András könyvét

Adott egy ügyvédi iroda, néhány, éjszakába nyúló munkanap és egy írásra csábító régi írógép. Ezek a körülmények késztették arra Horváth M. Andrást, hogy elkezdje írni a Kávészünet című könyvét. A kötet 52 történetet tartalmaz. Azért ennyit, hogy minden hétre jusson egy. Mármint nem olvasásra, hanem írásra. Ez volt az alap koncepció.

Az ügyvédként dolgozó szerző eredeti ötlete szerint a történetek többsége írógépen született és elfért egy A4-es oldalon.
„Néhány éve nagyon sűrű időszakom volt, gyakori volt, hogy éjszaka is dolgoznom kellett és bent maradtam az irodában. Ilyenkor az ember próbálja megtörni a monotonitást, én is kisebb-nagyobb szüneteket iktattam be. Volt az irodában egy régi, de működőképes írógép. Gyerekkoromban anyukám megtanított a tízujjas gépelésre és sokszor pötyögtem az ő írógépén. Egyik este leültem az irodai gép elé és elkezdtem egy kitalált sztorit gépelni. Mondhatni, kávészünetben kezdődött az egész” – elevenítette fel a könyv megszületésének ötletét Horváth M. András.

Újabb kötettel bővült a Magyarországon eddig több tízezer példányban eladott „90 nap” riportkönyvsorozat, amelynek eddigi részeiben a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők mindennapjaiba nyerhettek betekintést az olvasók. Klenk-Sipos Rita és Szilvási Endre a most kiadott kötetben kendőzetlen őszinteséggel rántják le a leplet a Szcientológia Egyház titkairól és példátlan mélységű bepillantást nyújtanak annak működésébe. A több évtizedes médiatapasztalattal rendelkező újságírók riportkönyvsorozatának legújabb része titokban készült két és fél éven át, mely idő alatt elképesztő és megrázó tapasztalatokat gyűjtöttek. „A Szcientológia Egyházat leggyakrabban azzal vádolják, hogy az egy szekta. Azt szerettem volna alátámasztani vagy megcáfolni, hogy lehet-e olyan manipulatív hatalom egy szervezetnek a kezében, amivel az emberek agyát átmossák” – magyarázta Klenk-Sipos Rita, aki a könyv készítése során végig igazságügyi szakértő pszichológus felügyelete alatt állt. A szerzőpáros a könyvben körüljárja még többek között azt a témát is, hogy hogyan tudott létrehozni egy világot beutazó író és tengerésztiszt egy vallási birodalmat, és hogyan hálózta be az egész világot a modern kor vallása.

A boldog ember számomra olyasvalaki, aki a saját elveit követi, aki nem hagyja magát manipulálni sem genetikai és kulturális öröksége, sem pedig egója féktelen vágyai által” – vallja Csíkszentmihályi Mihály, a flow elmélet megalkotója, a kreativitás és a tökéletes élmény lélektanának egyik legismertebb nemzetközi kutatója.

A híres magyar származású pszichológus 71 éves volt, amikor Ingeborg Szöllösi felkereste montanai nyári otthonában, és nyolc napon át életfilozófiájáról beszélgettek. A kötet ennek a beszélgetésnek a lenyomata, benne számos felvillanyozó, és nagyszerű felismerést hordozó történettel. Hogyan élhet az ember boldogan? ­– mint Csíkszentmihályi elmondja, a kérdés egész életében foglalkoztatta. Gyerekkorában is, amikor a második világháború után Olaszországba menekült a családja. „Nagyon alaposan megfigyeltem az emberek életét, és láttam, hogy sokan mennyire vakok, mennyire nem tudják az életüket alakítani, de azt is, hogy időről időre néhányuknak sikerül leküzdeni a kedvezőtlen életkörülményeket, a külső akadályokat. Ez pedig arra ösztönzött, hogy a gyermekkoromban szerzett rossz tapasztalatok ellenére is tartalmas, boldog élet kialakítására törekedjek. Így kötöttem ki a pszichológiánál és az empirikus kutatásoknál, miután a filozófiában, a művészetben és az irodalomban nem találtam meg a gyakorlatban használható válaszokat.”

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Csíkszentmihályi Mihály: Flow – Út a boldogsághoz című könyve.

 

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.

A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére.

A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.

A címlapról

Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech