Idén is a mádi tűzoltó lett az ország elsőszámú erős embere.

Rendhagyó módon ugyan, de idén is lezajlott a HSMA (Magyar Erősember Szövetség) egyéni országos bajnoksága, egyúttal a Prémium Liga második állomása az idei versenyszezonban. Az első helyezést már harmadik alkalommal zsebelte be “a mádi kolosszus”, Juhász Péter. A vírushelyzet nagyban befolyásolta az idei döntőt, amire május elsején, Győrött került sor - ezúttal közönség nélkül, zárt kapuk mögött.


Közönség nélkül versengtek a Erős Emberek

“A program végül két naposról egy naposra módosult, mivel két versenyszámot is kihagytunk” - árulta el Darázs Ádám HSMA szakmai igazgatója. “További kellemetlenség, hogy a 12 döntősünk közül egy fő sajnos nem tudott megjelenni, hiszen ő Svájcban dolgozik hentesként, és a korlátozások miatt nem sikerült átlépnie az országhatárt.”

Az így 11 főre szűkült csapat válogatott próbatételekkel került szembe: a vikingnyomást Hegedűs Ádám, a kamionhúzást Sebestyén János nyerte. A további négy versenyszám (lengősúly- és bödöncipelés, kőgolyóemelés, autótartás keretben és izlandi kereszt) mindegyikében Juhász Péter kapta a legtöbb pontot, így győzelméhez kétség sem férhetett!
Nem csoda, hogy “a mádi kolosszus” most is remekelt, hiszen már 21 éves kora óta űzi az erősember sportokat. 2013-ban egy mellizom-szakadás kényszerítette váratlan pihenőre, ám a betegségből felépülve egy év alatt teljesen visszatért az ereje. Akkor választotta a tűzoltói hivatást és ezzel párhuzamosan tért vissza a versenyzés világába is.
A győztes azt már korábban elárulta nekünk, egy ilyen verseny nem csak a fejlett izomzatról szól: “Komplex gyakorlatokról beszélünk. A fizikai erő mellett szükség van ügyességre és állóképességre is. A különböző feladatok más-más típusú erőkifejtést igényelnek.”
A második helyezett idén a mezőszilasi Sebestyén János lett, aki szoros versenyben, az utolsó számban győzte le a harmadikként végzett Véró Alexet. Az ezüstérmes már csak azért is örül a helyezésnek, mert egy váll- és bicepszsérülés okán idén nem is tervezett elindulni a versenyen, így végül mindössze 3 hete maradt a felkészülésre.
“Azzal számoltam, hogy a középmezőnyben végzek” - árulta el a gépész diszpécserként dolgozó férfi, aki már 2009 óta aktívan versenyez. Talán ennek a rutinnak köszönhető, hogy a kamionhúzást így is sikerült megnyernie. Összesített pontszáma a második helyre repítette, ami azért János számára már nem újdonság: “Sokan csak silverboy-ként ismernek, annyira jellemző rám, hogy a versenyekről másodikként térek haza!” - árulta el nevetve.
Azoknak sem kell elkeseredniük, akik idén lemaradtak a döntőről, hiszen a versengés tovább folytatódik: három hét múlva a HSMA Erős Emberek Páros OB-t rendezik, ám a most hatályos rendelet értelmében a HSMA versenyek és fordulók még legalább augusztus közepéig zárt kapuk mögött zajlanak majd.
“A versenyek hangulata természetesen nem olyan volt, mint amilyen a helyszínen szurkoló közönséggel szokott lenni. Már csak ezért is várjuk, hogy a hétköznapok visszaálljanak a megszokott mederbe. Szerencsére a Sport1tv csatornával partnerünknek a Prémium Cégcsoportnak régóta szerződése van, így ott továbbra is nyomon követhetőek a versenyek” - mondta Darázs Ádám.

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a tiszta forrásból megtermelt energia termelésében és tárolásában. Az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozásának...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai fejlesztésekre hétmilliárd forint vissza nem térítendő forráshoz jut az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) – közölte az intézmény...
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik pénteken a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka – közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.
Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a...
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti...
Átadták a megújult Sió-zsilipet kedden, az újjáépített Sió-zsilip közösségi térré alakított, parkosított egykori üzemi területe szerdától nyitva áll a közönség előtt.
A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)...
Az Észak-Pest és Dél-Buda közötti átszállásmentes villamoskapcsolatról indít kérdőíves társadalmi egyeztetést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Sokkal több van ebben a városban! címmel mutatta be 101 pontból álló programját Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt pénteken...

A címlapról

A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai...
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik...
Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök...
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális...
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.